Alla inlägg under september 2010
Kålpudding från "min viktresa"
Per portion | POINTS värde 3,5
Portioner | 4 port
800 g vitkål
2 gula lökar
400 g nötfärs, max 10 %
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 tsk timjan
1/2 dl hackad persilja
Sätt ugnen på 225°. Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken. Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 min. Häll av kokvattnet. Blanda färsen med tomaterna, salt, kryddor och persilja. Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnssäker form, översta lagret skall vara kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 min. Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250°. Låt rätten stå i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 min. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon.
1 port
7 points
1 tsk olja
3-4 potatisar
1 morot
5 cm purjolök
1 tsk salt
1 dl lättmjölk
½ buljongtärning
1 tsk mjöl
2 tomater
3 skivor ost, max 17%
1 tsk vitlökspulver
1 kotlett 100g
Droppa olja i en ugnsform. Skiva potatis, morot o purjolök. Varva i form med lite salt. Koka snabbt upp mjölk, mjöl o buljong till en sås, rör om under uppkokning. Häll såsen över rotsakerna och gratinera i ugnen 30 min, 200 grader. Tag sedan ut formen täck med tomatskivor, strimlad ost och pizzakrydda. Gratinera ytterligare 10-15 min tills potatisen är mjuk. Servera med kotlett och sallad.
Alltså va är det som gör att jag släpper lös kakmonstret och glömmer allt elände som följer i kakmonstrets väg?
Nu ska odjuret tämjas och lära kännas en gång för alla.
Får jag för mej att fuska igen så blir de en padda i munnen!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|