Direktlänk till inlägg 4 september 2010
Kålpudding från "min viktresa"
Per portion | POINTS värde 3,5
Portioner | 4 port
800 g vitkål
2 gula lökar
400 g nötfärs, max 10 %
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 tsk timjan
1/2 dl hackad persilja
Sätt ugnen på 225°. Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken. Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 min. Häll av kokvattnet. Blanda färsen med tomaterna, salt, kryddor och persilja. Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnssäker form, översta lagret skall vara kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 min. Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250°. Låt rätten stå i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 min. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon.
Usch va nära jag var till att fuska idag. Hungern och suget slet i mig men då hade jag med mej min lilla ängel som sa - Nä mamma, du ska inte fuska- Gå hem och käka soppa nu.- SÅklart man lyder en ängel. - Tack, bara för de hänger jag kvar i cambridg...
Chokladglass, bakverk, chips... Det tycks vara fettrik och kaloristinn mat som lockar mest när vi äter för att belöna oss själva eller må lite extra bra. Men i längden ger en överkonsumtion av våra älsklings-belöningar motsatt effekt. Så vad är bäs...
Igår kväll gick jag och la mej hungrig men somnade och vaknade idag så glad över att inte ha fallit för några frestelser. Tvättstugan står på schemat och sen är det dags för frukost "äppelgröten" och en god kopp med thé. De blev nog lite mi...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|