Direktlänk till inlägg 4 september 2010
Maräng Pavlova 8 port
2p/per port
eller 40 st ½ p/p
4 äggvitor
en nypa salt
2 1/2 dl socker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
4-5 dl frukt och bär t ex vindruvor, kiwi, jordgubbar, banan, persikor, nektariner…
Vispa äggvitor och salt till hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner), tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa länge, 8-10 minuter, smeten ska bli lite seg och glansig, ungefär som smeten i en kokosboll. Tillsätt majsstärkelse, vaniljsocker och citronsaft under lite mer försiktig vispning. Lägg smeten i en cirkel, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Cirkeln ska se ut ungefär som ett uppläggningsfat, med kanter och en liten fördjupning i mitten.
Sätt in kakan i 225° ugn, sänk genast värmen till 125°. Grädda i 90 min. Stäng av ugnen men låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat. Skiva, hacka och skär frukten. Fyll marängen med skalade, hackade och skivade frukter och bär. Servera med en klick vaniljvisp, glass eller vaniljyoghurt.
Usch va nära jag var till att fuska idag. Hungern och suget slet i mig men då hade jag med mej min lilla ängel som sa - Nä mamma, du ska inte fuska- Gå hem och käka soppa nu.- SÅklart man lyder en ängel. - Tack, bara för de hänger jag kvar i cambridg...
Chokladglass, bakverk, chips... Det tycks vara fettrik och kaloristinn mat som lockar mest när vi äter för att belöna oss själva eller må lite extra bra. Men i längden ger en överkonsumtion av våra älsklings-belöningar motsatt effekt. Så vad är bäs...
Igår kväll gick jag och la mej hungrig men somnade och vaknade idag så glad över att inte ha fallit för några frestelser. Tvättstugan står på schemat och sen är det dags för frukost "äppelgröten" och en god kopp med thé. De blev nog lite mi...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|