Senaste inläggen

Av Maria Lyckas - 5 september 2010 10:55

Funderar mycket på varför man inte är snällare med sig själv än vad jag är?!
När de gäller att unna eller stötta andra är jag inte alls på samma sätt som jag är mot och med mej själv.


Det är många små kommentarer från andra vänner som jag har samlat på mej.
En vän jag pratade med igår sa
- Jag är egoist när det gäller mej själv och vad som är bra för mej.
- Smart, tänkte jag..... De där ska jag anama!



Av Maria Lyckas - 4 september 2010 14:30

Guuuud va trött jag är.... trodde jag skulle bli kanon "pig"g nu när jag kört igång med att vara viktväktare igen.

Skulle få mitt barnbarn att sova middag för en stund sen men de var nog jag som var tröttast.

För när dottern kom så fick hon väcka MEJ!  

Nu blir de iaf ut å grilla... kul! 





  

Av Maria Lyckas - 4 september 2010 08:56

Maräng Pavlova 8 port
2p/per port
eller 40 st ½ p/p  
4 äggvitor
en nypa salt
2 1/2 dl socker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft

4-5 dl frukt och bär t ex vindruvor, kiwi, jordgubbar, banan, persikor, nektariner…

Vispa äggvitor och salt till hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner), tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa länge, 8-10 minuter, smeten ska bli lite seg och glansig, ungefär som smeten i en kokosboll. Tillsätt majsstärkelse, vaniljsocker och citronsaft under lite mer försiktig vispning. Lägg smeten i en cirkel, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Cirkeln ska se ut ungefär som ett uppläggningsfat, med kanter och en liten fördjupning i mitten.


Sätt in kakan i 225° ugn, sänk genast värmen till 125°. Grädda i 90 min. Stäng av ugnen men låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat. Skiva, hacka och skär frukten. Fyll marängen med skalade, hackade och skivade frukter och bär. Servera med en klick vaniljvisp, glass eller vaniljyoghurt.

  

Av Maria Lyckas - 4 september 2010 08:54

Boston soppa från "min viktresa"

1½points per portion
4portioner

1 gul lök, finhackad
200g konserverade vita bönor
1 fp krossade tomater, ca 500g
3½dl vatten
100g kokt el rökt skinka, finstrimlad
2tsk brun farin
2tsk tomatpure
2tsk rödvinsvinäger
Ev. ett par droppar tabascosås
Salt o Svartpeppar

Lägg löken tillsammans med vatten i en kastrull, låt den koka mjuk på svag värme ett par min. Tillsätt bönor o tomater. Späd med vattnet och låt soppan koka upp. Blanda ner skinka,farin,tomatpure, vinäger och ev tabasco. Låt soppan koka på svag värme under lock i ca 10 min. Smaksätt med salt och peppar.

Av Maria Lyckas - 4 september 2010 08:49

Kålpudding från "min viktresa"

Per portion | POINTS värde 3,5
Portioner | 4 port

800 g vitkål
2 gula lökar
400 g nötfärs, max 10 %
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 tsk timjan
1/2 dl hackad persilja

Sätt ugnen på 225°. Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken. Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 min. Häll av kokvattnet. Blanda färsen med tomaterna, salt, kryddor och persilja. Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnssäker form, översta lagret skall vara kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 min. Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250°. Låt rätten stå i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 min. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon.

Av Maria Lyckas - 4 september 2010 08:45

1 port
7 points


1 tsk olja
3-4 potatisar
1 morot
5 cm purjolök
1 tsk salt
1 dl lättmjölk
½ buljongtärning
1 tsk mjöl
2 tomater
3 skivor ost, max 17%
1 tsk vitlökspulver
1 kotlett 100g


Droppa olja i en ugnsform. Skiva potatis, morot o purjolök. Varva i form med lite salt. Koka snabbt upp mjölk, mjöl o buljong till en sås, rör om under uppkokning. Häll såsen över rotsakerna och gratinera i ugnen 30 min, 200 grader. Tag sedan ut formen täck med tomatskivor, strimlad ost och pizzakrydda. Gratinera ytterligare 10-15 min tills potatisen är mjuk. Servera med kotlett och sallad.

Av Maria Lyckas - 3 september 2010 19:54

Nu är det gjort!
Matlista för hela veckan är gjord och det känns så jäkla bra och inte bara listan utan även handling och nu återstår bara att laga till maten!
Strategi min kära Sherlock! 
Nu blir de ingen "jag vet inte va jag ska äta" tanke !

 

 

Av Maria Lyckas - 3 september 2010 10:27

Började dagen med tio minuter på hojjen ... De får utökas när magen krymper.

Pust!

  

Ovido - Quiz & Flashcards